Schillebil en Padje: “The making of…”

Voor mijn trouwe volgers wil ik toch een toelichting geven op de ongevraagde intermezzo’s die jullie óók te lezen krijgen; de verhaaltjes over de twee schildpadjes Schillebil en Padje.

Zij reizen met mij mee. De verhaaltjes zijn bedoeld voor mijn kleinkinderen Finn (4 jaar oud) en Borre (2 jaar oud). Hun belevenissen worden voorgelezen. Voor mij een mogelijkheid om ook tijdens mijn reis contact met hen te houden. Tevens wordt hiermee een familietraditie in stand gehouden. Want hun overgrootvader, van vaders kant, deed dat ook al voor zíjn kleinkinderen, hun vader dus.

Niet met de app en een blog, maar met een typemachine en de PTT. Hij illustreerde zelf daarbij zijn belevenissen. Dát talent is mij niet gegeven. Gelukkig heb ik wel de mogelijkheid om met de nieuwe media dat visuele stukje te compenseren. Met dank aan Cas (voor de trouwe lezers: die op de Quatorze Juillet jarig was), hun oom en zoon van… Dat dit een mooie doorgaande tijdlijn is (om maar eens in Facebook-termen te spreken), is wel invoelbaar, toch?

Dus: “Take it or leave it”…., en dat bedoel ik niet slecht. Wat ik bedoel te zeggen: “Sla het gewoon over als je het niet boeiend vind.” Ik wil namelijk geen volgers verliezen 😬. Voor hen die verlegen zitten om verhaaltjes voor hún kleinkinderen: er rusten geen rechten op. Gebruik de belevenissen van Schillebil en Padje gerust voor het slapen gaan. Ze zijn geschreven voor kinderen onder de vijf jaar.

Dit geldt niet voor het volgende. Ik vraag uitdrukkelijk aan Evenne en Yuri om de hieronder getoonde scêne niet te laten zien. Het is geen blooper of een “false cut”, maar ik heb ‘m wel beoordeeld als 16 jaar en ouder. De foto is uit de blog geknipt:

Dit is Ko. Eén van de hoofdrolspelers in het laatste verhaal. Om het beeld nog even in herinnering te brengen….,

….. echter, nu met truffels en een glas goede wijn.

Hij (zij?) kwam op mijn pad, echt waar, toen ik, zittend in m’n campingstoeltje, een vervolg aan het schrijven was op het eerste gepubliceerde verhaal over Padje en Schillebil. Hij kwam opeens uit de struiken huppelen en begon spontaan aan m’n tenen te likken (zie het filmpje in mijn blog). Hij liet alles met zich doen 😬. Een kadootje dus voor Finn en Borre; en uiteindelijk ook voor mij.

Zijn optreden zal echter beperkt blijven tot één aflevering. Voor Finn en Borre zal deze blog de laatste aflevering zijn; als ze zestien zijn….

2 gedachten over “Schillebil en Padje: “The making of…”

 • juli 19, 2018 om 6:30 pm
  Permalink

  Hoi Henk,
  Wat leuk om je reisverhalen te lezen.
  Mooie foto’s zitten er bij. Wij zijn in de Vogezen geweest, dat kan ik je ook aanraden. Veel motoren gezien op de route de cret. Heerlijk toeren daar. Wij deden alles met de benenwagen.
  Geniet nog van deze geweldige reis.
  Groet Petra en Henk

  Beantwoorden
  • juli 19, 2018 om 8:03 pm
   Permalink

   Wat leuk om van jullie te horen. En dank voor de goede tip. Dat is voor op de terugreis 👍. Ik hoor ook graag van jullie avonturen! Leuk om zo het contact te houden als ex-buurtjes…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *