Mijn domeinnaam

En dan wil je een eigen website
En dan wil je een onderscheidende domeinnaam voor je site
En dan denk je daar dagen vruchteloos over na
En dan zegt je zwager: “Waarom niet www.henkvandenbos.nl“…?”
De feiten op een rijtje:
*Er zijn 5767 mensen in Nederland die Henk heten (bron www.Meertens.knaw.nl). Verreweg de meeste Henken hebben rond 1960 hun naam gekregen. Want tóen was dat een populaire naam. Vandaag de dag ook nog wel, maar dan vooral in trendy combinaties als Henk-Jan, Diederik-Henk, Floris-Henk enzovoorts. Maar vroeger waren we niet trendy. Alle Henken zijn dus rond de zestig jaar oud en gedateerd.
* Er zijn 5912 mensen in Nederland met de achternaam “van den Bos” (bron www.Meertens.knaw.nl)
Theoretisch is het dus mogelijk dat er nog 5766 medelanders met de naam “Henk van den Bos” rondlopen, maar dan moeten alle “van den Bossen” van voren Henk heten…, en dat zal wel niet.
Realistischer is de volgende berekening: 5767 van de 17 miljoen Nederlanders heten Henk. Dat is afgerond 0,0333 %. Er is dus wat voor te zeggen dat ook 0,0333 % van de 5912 “van den Bossen” mijn voornaam hebben.
Dan zijn er dus afgerond TWEE Nederlanders die Henk van den Bos heten. Eén van die twee ben ik! En die ander (ook een zestiger) heeft waarschijnlijk de digitale trein gemist 🤣. Maar wat wil je ook: zestig jaar oud is een hele leeftijd 💪. Als je hem tegenkomt, doe hem dan de groeten van mij en wijs hem op deze site. En help hem eventueel een handje.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.