Dinsdag 31 juli: een belofte inlossen….

De beelden van vandaag staan in het teken van “De grote sprong”. Een snelle lunch langs de snelweg en een plaatje van de koekenpan dat het binnenland van Spanje óók is.

Klik op onderstaande link

http://www.henkvandenbos.nl/wp-content/uploads/2018/07/img_2260.mov

…. en gauw weer verder.

Vandaag 450 km gereden van Guardiola de Berguedà (Catalonië) naar een hotelletje in Nuévalos (Aragon). Morgen 300 km rijden naar een camping in Castrojeriz (Castilië en León). Het hotelletje is schoon en strak; lekker gedouched en zo dadelijk het dorp on om wat inkopen voor morgen te doen.

Een mooi moment om mijn belofte in te lossen die ik op de camping in Osor aan Mark en in zijn blog aan Ruud heb gedaan.

Ik was bezig met de laatste inpak-bezigheden en bijna klaar voor vertrek uit Osor, toen Mark mij aansprak. Heel spontaan, met het zweet nog op mijn voorhoofd, ontspon zich een gesprek dat onder het genot van een kop koffie met zijn vrouw een vervolg kreeg voor hun tent.

Hij vertelt mij van z’n vriend Ruud die net als hij Parkinson heeft. Ruud heeft net als ik een droom om drie maanden door Europa te reizen. We zijn in dezelfde week aan onze reis begonnen; we zijn nu allebei een maand onderweg. Maar daar houdt de vergelijking met mij wel op…., want hij doet het op de fiets. Ruud is een duursporter die een jaar geleden zijn diagnose te horen kreeg.

Je kunt hem op volgen op Parkinson2beat. Én je kunt hem steunen door middel van een donatie, een reactie in woord of daad, of anderszins.

Ik heb het gedaan om mijn respect te tonen voor de positieve keuze die hij heeft gemaakt na een bericht dat niemand wil krijgen…. en tegelijkertijd uit dankbaarheid dat ik dit “gewoon” kan doen…

Bovendien heb ik beloofd Ruud z’n reis op mijn site te noemen om hier meer bekendheid aan te geven.

Tenslotte m’n oprechte excuses aan je vrouw, Mark. Is haar naam mij (toch!) ontschoten. Jullie waren oprecht geïnteresseerd in mijn belevenissen, motivatie en zoektocht van drie maanden. Dank je wel voor jullie belangstelling en het mooie gesprek.

5 gedachten over “Dinsdag 31 juli: een belofte inlossen….

 • augustus 5, 2018 om 9:14 am
  Permalink

  Ik heb het beeld nog voor me; een bezwete super enthousiaste man, met een bezweet voorhoofd, die bezig is met zijn droomreis. Ik (wij) vonden het een fijn gesprek , leuk je ontmoet te hebben !
  Bedankt dat je Parkinson2Beat hebt opgenomen in je blog. Trouwens wat een leuke blog! Je neemt me helemaal mee op jouw reis, ik blijf je komende tijd zeker volgen,
  Ik wens je een heel fijn vervolg toe van je reis. Wij zijn inmiddels weer thuis.
  Groeten van Marc en Inge en kids

  Beantwoorden
  • augustus 5, 2018 om 9:22 am
   Permalink

   Wat goed om van jullie te horen! Verstandig dat Ruud zijn reisschema ook heeft aangepast…, ik blijf hem en jullie team zeker volgen!

   Groetjes ook aan Inge en de kids

   Beantwoorden
  • augustus 7, 2018 om 9:43 am
   Permalink

   Dag Ruud, graag en oprecht gedaan! Dank voor je reactie. Ja je weet maar nooit of onze wegen zich gaan kruisen 😂. 16 augustus steek ik over naar Sardinië vanuit Barcelona. Ik denk niet dat je daar dan al bent. Maar ik houd je in de gaten 😉.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *