Dinsdag 24 juli: de dingen die ik mis….

Het is even stil geweest op de blog… (behalve voor Finn en Borre dan, haha!). Ik zit nu twee dagen in Argelès-sur-Mer, in een hotelletje met de naam:

Dat ziet er strak en uitnodigend uit, toch? De vangrails vlak voor het hotel doen echter het ergste vermoeden voor alles dat niet gefotografeerd is. En het hotel is niet van “acajou” gebouwd hoor! Het is gewoon van steen en zand.

Het zijn metaforen voor wat er met het dorp is gebeurd sinds ik er 22 jaar geleden voor het laatst ben geweest. Tenten zijn caravans en bungalows geworden. Campings zijn Eftelings geworden. Er is een toeristenfabriek gebouwd.

Alleen direct achter de eerste en enige duinenrij blijft de betovering in stand:

Tenslotte nog wat praktische tips voor 62+ ers die wat langer gaan reizen. Wat doe ik als ik me erg alleen voel….

Hoe alleen? Nou, zo alleen:

Als je wat depri bent, herken je lotgenoten die je voor de voeten komen. Een beetje aandacht kan dan geen kwaad; dus een foto’tje genomen.

In zo’n gemoedstoestand werkt het volgende videofragment zelf-therapeutisch gezien nog steeds helend:

Met dank aan de ex-collega die dit vlak voor m’n afscheid deelde met ieder lid van de grapjes-mailinglist. Het is één van de mooiste kadootjes die ik heb meegekregen.

Iets anders dat schaars is….. : koude. Ken je het gevoel in je keel als je water (of nog erger: bier) van 36 graden drinkt 😣? Nou, daar geniet ik niet van! Dit is me al te vaak in de afgelopen weken overkomen. Niet ieder natuurcamping heeft een koelkast. De meeste supermarkten bieden geen gekoelde dranken aan. En zelfs het meest eenvoudige hotelletje verdient goed bij door twee tot drie keer zoveel te vragen voor de gekoelde versie van de hier bovengenoemde dorstlessers. Daar trappen wij niet in!

Mijn tip is: ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt, het liefst die om de hoek. Leg meteen bij binnenkomst een ongekoelde dorstlesser in je mandje. Tot zo ver nog niets illegaals. Loop direct Naar de diepvries en voeg het toe aan een willekeurig ingevroren assortiment diepvriesproducten achter glas:

Hier staat mijn aardbijendrank naast de cordon-blue; het is maar een voorbeeld. Na een kwartiertje winkelen is het al aardig op temperatuur, hoor!

Het kan nog rigoureuzer: meerdere dorstlessers bij sluitingstijd verhuizen. De volgende ochtend vroeg boodschappen doen en…., voilá!

De pakkans wordt iets groter, maar een stuk spanning is ook leuk. Reizen is tenslotte iets anders dan op vakantie gaan 😁.

Wordt vervolgd….

3 gedachten over “Dinsdag 24 juli: de dingen die ik mis….

 • juli 24, 2018 om 7:27 pm
  Permalink

  Haha geniaal! Leuk je trip ‘back to memory lane’!! Enjoy pa 🙂

  Beantwoorden
  • juli 24, 2018 om 7:30 pm
   Permalink

   Herken je het? Nou ik niet meer hoor! Alleen nog het strand waar jullie speelden. Ik zal een fotootje appen

   Beantwoorden
 • juli 24, 2018 om 7:33 pm
  Permalink

  Dank je wel. Vandaag een onverwachte onweersbui gehad 😣.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *