Zaterdag 7 juli: en nu eens van de omgeving gaan genieten

Het is er nog niet echt van gekomen: genieten van de omgeving. Vanochtend heb ik de knoop doorgehakt. Ik blijf hier vijf dagen en ga iedere dag op pad.
Vandaag ben ik boodschappen wezen doen in het lager gelegen Auxon. Dat is veertig minuten lopen de berg af, langs het pitoresque kerktorentje, dwars door de prachtige korenvelden. Hoe klein voel je je dan, als je daar helemaal alleen, met slechts de zon, de wind en het geluid van de torenklokken die als vrienden met je mee reizen.

De wandeling terug van ruim een uur was afzien. Een rugzak én een tas met twee dagen boodschappen in beurtelings de linker- en de rechterhand, dertig graden in de brandende zon de berg op, de wind die een wolk van korenschilfers van de maaimachine naast me in mijn neus blaast en een irritante klokketoren die, naarmate ik dichterbij kom, steeds luider het zelfde deuntje herhaalt ; kóm dannn, kóm dannn!

Uiteindelijk ben ik er gekomen…..

Doordrenkt van het zweet heb ik alles een plek gegeven op het kampement. Ik moet nog wel even de balans van deze dag opmaken. Wat weegt er zwaarder, de heenweg of de terugweg…

De campinghouder heeft me in ieder geval een zetje in de goede richting gegeven. Hij heeft een plek in zijn frigidaire voor mij gereserveerd voor de meest temperatuurgevoelige producten. En dan bedoel ik niet alleen het vlees en de eieren…🍻. Op het moment dat ik dan aan mijn biertje zit weet ik het wel.

Tegelijkertijd als ik zeventien woorden terug het emoticonnetje invoeg, bekruipt me opeens wel een gemis. Ik kan best wel twee biertjes tegen elkaar aanklinken: één in mijn linkerhand en één in mijn rechterhand….

De contacten die ik maak zijn er wel degelijk, maar ook wel heel vluchtig. Ik denk dat ik dat vertrouwde stuk van thuis het meest mis. Dan toch maar af en toe appen en bellen met thuis 😉.

Morgen een nieuwe dag!

8 gedachten over “Zaterdag 7 juli: en nu eens van de omgeving gaan genieten

 • juli 7, 2018 om 6:40 pm
  Permalink

  Hey Henk,
  Leerrijk om te lezen hoe het je af gaat.
  Je hebt een leuke stijl van schijven.
  Geniet van je biertje en de omgeving!
  Groetjes Liesbeth

  Beantwoorden
  • juli 7, 2018 om 6:56 pm
   Permalink

   Dank je wel. En wat leuk dat je me volgt 🙂. Dat biertje staat nu voor me: een proost door de lucht 🍻

   Beantwoorden
 • juli 8, 2018 om 12:03 pm
  Permalink

  Het is fijn om met je mee te reizen, door het landschap dat je vormt met je geest.
  Door de mazen tussen de woorden is het goed je te ontmoeten en herken ik zelfs de plaatsen waar ook ik geweest ben, in andere tijden, en met andere uitzichten.
  Groet van Cas 😉

  Beantwoorden
  • juli 8, 2018 om 12:34 pm
   Permalink

   Als ik weer terug ben herstellen we de traditie om samen een café’tje te pakken en dan vertel je me er over! Ik zit nu met de landkaarten op m’n schoot m’n eerste motorroute in de omgeving uit te zetten….

   Beantwoorden
 • juli 9, 2018 om 5:26 pm
  Permalink

  Hey pa!

  Leuk om alles te lezen!
  Ik herken zo het gevoel om ergens is gewoon langer te blijven en niet heel de tijd bezig te zijn met je reis schema.
  Je rust pakken, genieten waar je bent, wat je aan het doen bent.
  Het is even wennen om opeens zo “leven” te hebben, maar als je het door hebt dan wil je niks anders meer de komende tijd op je reis.

  zet ‘m op!

  Liefs!

  Beantwoorden
  • juli 9, 2018 om 8:49 pm
   Permalink

   Gaaf je reactie. Het bewijs dat je een zoon van je vader bent! En ik zal ‘m, net als jij opzetten!

   Beantwoorden
 • juli 9, 2018 om 6:03 pm
  Permalink

  Hoi Henk,Vandaag fietste je prachtige vrouw mijn leven weer binnen!Wat een superstel zijn jullie.! Ik ben nu al een wielklever van je!.En sprakeloos>Maar dat duurt niet lang……………………

  Beantwoorden
  • juli 9, 2018 om 8:57 pm
   Permalink

   Haha, de mooiste dingen gebeuren onverwachts! Gaaf dat je me wilt volgen; we houden zo contact 💪

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *