Henk van den Bos coaching en training

Welkom op mijn site!

Laat ik mijzelf kort introduceren. Na ruim vijfendertig jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, aanvankelijk als docent en meer recent als leidinggevende, wil ik mijn opgedane ervaring delen.  Per 15 maart 2019 heb ik de, door de beroepsgroep NOBCO/EMCC geaccrediteerde opleiding leergang Professioneel Coachen aan de Coaching Academy (https://coachingacademy.com/), met succes afgerond. Vervolgens heb ik mij met succes bij het ICM  als “Loopbaancoach” gespecialiseerd.

Wil je weten wat mijn stijl van coachen is?

Coachen is de ander uitdagen en ondersteunen, met als doel om het vertrouwen van de ander in zijn/haar eigen ideeën en voornemens te vergroten. Daarbij helpt de coach de ander verschillende  manieren te ontdekken en te testen om de eigen competenties, beslissingen en (dus) kwaliteit van leven te verbeteren.

De coach…

werkt op basis van veiligheid en gelijkwaardigheid

is waardevrij

adviseert en diagnosticeert

inspireert en spiegelt

Al vanaf jonge leeftijd, als je op school zit of studeert, komt er veel op je af. Hoge verwachtingen vanuit je omgeving maken de te nemen keuzes niet altijd eenvoudiger… En eigenlijk verandert dat niet tot aan het moment dat de eindstreep van je werkzame leven in zicht komt. Iedere leeftijdsfase van je loopbaan brengt zijn eigen specifieke, soms lastige, vragen met zich mee. En wat wil je nu echt? Dan kan het helpen om met een onafhankelijke, deskundige “buitenstaander” in gesprek te gaan. Daarbij kan een coach je op weg helpen.

Een meer persoonlijke en uitgebreide kennismaking van mijn kant vind je onder het tabblad “Contact”