Zaterdag 4 augustus: op naar Castillo de Castrojeriz…..

Mooie foto, hรจ? Zelf genomen. Een telefoontje met m’n zwager Cas levert vanochtend veel problemen op met de verbinding. Wat doe je dan? Je zoekt een hoger punt op de camping. Uiteindelijk zijn we 150 meter verder en 13 meter hoger. Een stijgingspercentage van 9% en nog nooit zo dicht bij het kasteel geweest.

En een mooie foto rijker!

En een kortere weg naar het kasteel ontdekt.

De verbinding blijft overigens slecht. Uiteindelijk blijken de microfoon-gaatjes van m’n iPhone verstopt te zitten met zand en gruis ๐Ÿ˜‚. Wellicht overgehouden aan de tuimeling van twee dagen geleden. Dus heb ik tijdens de lunch met m’n Zwitsers wondermes de gaatjes zorgvuldig uitgepulkt….,

(intermezzo: toch nog even een foto van mijn Zwitsers wondermes.

Het tandenstokertje linksvoor “did the job”)

……… en ben ik weer voor iedereen verstaanbaar door de microfoon-gaatjes van m’n mobiel.

Maar we dwalen af. Op naar het kasteel! De temperatuur is 34C*, een paar graden minder heet dan de afgelopen paar dagen. Google Maps geeft aan dat het maar 500 meter lopen is. Alleen ben je er dan nog niet. Maar kijk even mee:

Hemelsbreed schat ik dat het ontbrekende stukje 300 meter is…..

Ik maak m’n rugzak klaar met m’n powerbank, videocamera, verrekijker en twee blikjes sportdrank (koud verkrijgbaar bij de receptie annex bar). Eรฉn giet ik over in m’n thermosflesje, de ander sla ik meteen achter-over.

De eerste 600 meter zijn “geplaveid”. Ik had, bij wijze van spreken, de motor kunnen nemen. Daar aangekomen vertelt m’n iPhone mij dat ik 40 meter gestegen ben (intermezzo: dat kun je zien in een voetnoot op je iPhone-kompas. Moet je je kompas wel toegang geven tot Google Maps).

En dan is er niets meer…. Ja, wat schamele bebouwing en nog steeds dat kasteel boven me…, 600 meter minder ver en 40 meter minder hoog. Is er ergens een pad? Nergens iemand te zien. Maar ik ruik een stikkie…. Dertig meter verder op zie een verlaten bushokje, loop er heen en betrap een opgeschoten tiener. Nou, je begrijpt dat hij mij graag wil uitleggen wat ik wil weten.

Nou, dat heb ik dan ook geweten…..

Het geitepaadje dat hij mij wijst, brengt 500 meter verder en 170 meter hoger, zonder stok of stijgijzers. Dat is gemiddeld 34% . Maar goed, een paar mooie beelden heb ik wel aan overgehouden ๐Ÿ˜….

Castrojeriz vanaf 200 meter hoger

Boven aangekomen staan er aan de andere kant van het kasteel twee auto’s geparkeerd op een gloednieuwe, brede weg (Google Maps!?). Maar ik neem hetzelfde pad terug… Thuis kijk ik wel hoeveel kilometer die weg tot de camping is als ik het auto-icoontje had ingedrukt.

Als ik bijna bij de camping ben, komt de tiener me tegemoet lopen. Hij kijkt me nog iets afweziger dan op de heenweg glimlachend aan, stapt in z’n auto en rijdt weg.

Noot: thuis even in Google Maps gekeken. Er staat geen autoroute aangegeven naar El Castillo; de weg staat is er opbrengst kaart. Ik zal ze een seintje geven.

4 gedachten over “Zaterdag 4 augustus: op naar Castillo de Castrojeriz…..

 • augustus 5, 2018 om 4:22 am
  Permalink

  Mooie plaatjes weer ! Goed aan jouw conditie gewerkt met dat geitenpaadje omhoog! ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ๐ŸŒฟ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜˜๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ

  Beantwoorden
  • augustus 5, 2018 om 6:00 am
   Permalink

   ๐Ÿ˜…๐Ÿ’ช๐Ÿฝ๐Ÿ˜˜

   Beantwoorden
 • augustus 5, 2018 om 7:41 pm
  Permalink

  Het blijft ploeteren dat reizen … voor mij liever dus dan maar vakantie ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden
  • augustus 5, 2018 om 8:44 pm
   Permalink

   De winst van het reizen is er ook hoor! Maar je hebt gelijk reizen is wat anders dan vakantie…. ๐Ÿ˜‰

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *