Vrijdag 3 augustus: afscheid van de tent van katoen….

Er gaat een schok door kamperend Nederland. Nou, zeg maar gerust: door kamperend Europa en omstreken. Er is een tijdperk van zeventig jaar afgesloten:

Oerdegelijke tentenmaker De Waard failliet

Ja, ook ik heb mijn eerste kampeerervaring doorgebracht in een (weliswaar van m’n zwager geleende) katoenen De Waard Tent. “Zilvermeeuw” was de naam. Dat was nog eens een Tent met een hoofdletter.

Voor die “0erdegelijkheid” betaalde je overigens wel een prijs. Toen nog in guldens, maar ook in kilo’s. In de auto nam de al gauw 50 kg wegende Tent (met toebehoren) de plaats in van een pre-puber van 14 jaar oud.

“Paps en mams hebben goed nieuws: we hebben een De Waard Tent gekocht! Helaas is er geen plek in de auto voor Stefan. Lieverd, jij mag drie weken bij opa en oma logeren.”

Nou, zo zal het wel niet in iedere familie gegaan zijn, maar ik geloof wel dat ongeveer zeventig jaar geleden ook de eerste stationcars ontworpen zijn .

Nu even naar de dag van vandaag. Hier in Castrojeriz staan tussen de Quechua opblaasbare wegwerptenten drie De Waard Tenten. Sinds vandaag dus een uitstervend soort… Eigenlijk zou op iedere camping in Europa de vlag half stok moeten. Want elegant en gezichtsbepalend waren ze en zijn ze nog steeds……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *