Vrijdag 24 augustus, een motorrit van Compromis naar Castelsardo.

Vanwege het wisselvallige weer en het gedoe dat dit met zich mee brengt 😣……, hebben we voor vijf dagen een auto gehuurd. Willen alle motorfundamentalisten even de andere kant opkijken…

Vanochtend alles geregeld op de airport en vanmiddag op pad met de Renault Clio. Het leven hangt soms van compromissen aan elkaar.

Maar zo voelt het vanmiddag niet! Wat een heerlijke dag op de bijrijdersstoel 😛….. Aircootje aan en terwijl de headset van mijn Nolan-helm ligt op te laden op de hotelkamer ben ik ben de stem van de gps op de iPhone: “Over 300 meter rechtsaf en dan 30 km over de SP5. Zou u geen viapunt maken van café Duvel, het enige café in Sardinië dat Belgisch bier op de kaart heeft staan?”

We hebben een prachtdag, hoog op de rots, in het eeuwenoude centrum van Castelsardo.

In de dertiende eeuw door de familie Doria gebouwd. Dit zijn tevens naamgevers van het stadje. Tot de vijftiende eeuw woonden zij daar. Waarna het over ging in Spaanse handen, driehonderd jaar lang. De naam werd omgedoopt in Castella Arogonese. Pas in 1767, na het vertrek van de Spanjaarden, kreeg het zijn oorspronkelijke naam weer terug.

Eén gedachte over “Vrijdag 24 augustus, een motorrit van Compromis naar Castelsardo.

  • augustus 25, 2018 om 11:31 am
    Permalink

    Haha, je hebt helemaal gelijk! Dat wordt vrijdag “cold turkey” afkicken 😬….. Zowel voor Juut als voor mij.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *