Voor Finn en Borre: Schillebil en Padje gaan op reis.

Joephoi, ik ben Padje……

……, en dat is mijn broertje Schillebil.

Wij zijn schildpadjes en we zijn met opa Henk op reis. We zijn niet met de auto, niet op de fiets, niet lopend…… Nee, wij zijn met de motor op reis. Schillebil en ik kunnen niet zelf rijden. Als we op de motor gaan zitten kunnen we niet met onze voetjes op de grond. En we hebben nog geen rijbewijs. Daarom rijdt opa Henk. Hij heeft heeeeeeele lange benen en hij heeft een rijbewijs.

We beleven allemaal spannende avonturen. We helpen mee de tent opzetten want dat kan opa Henk niet alleen. We doen de afwas, want opa Henk heeft geen afwasmachine in zijn tent en hij heeft geen zin om zelf af te wassen. Vinden jullie het leuk om die verhalen te horen? Papa, mama of oma Judith zal jullie de avonturen wel voorlezen.

Nu denken jullie natuurlijk: moet een schildpad geen helm op als hij achterop de motor zit. Nou, dat hoeft niet hoor. Wij hebben een helm op onze rug! Dat noemen we een schild. Daarom zijn we ook schild-padjes! Als we gaan rijden kruipen we daar gewoon in. Dat is wel makkelijk, hè? We hebben onze helm altijd bij ons.

Als we gaan rijden doet Opa Henk onze riem vast. Net als jullie papa en mama dat bij jullie doen in de auto. En dán trekken we onze armpjes, beentjes en ons hoofdje in ons schild!

Nou, dat was het voor vandaag. O! Schillebil heeft nog een raadsel voor jullie:

Waarom heeft opa Henk op de motor altijd een helm op zijn hoofd en in de auto niet?

Een dikke schildpadden-knuf,

Schillebil en Padje

🐢🐢

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *