Voor Finn en Borre: Schillebil en Padje gaan naar het strand.

Joephoi Borre, joephoi Finn.

Eerst het antwoord op de vraag van Schillebil in het vorige avontuur. “Wat moeten wij op de camping doen van opa Henk als we klaar zijn met eten en voordat we naar bed gaan?” Het antwoord is AFWASSEN. Tja, want we hebben geen afwasmachine ☹️.

We zijn vandaag met opa Henk op het strand geweest! Maar nu niet in Rockanje met de bolderkar, maar in de Middellandse Zee. Dus niet in de SLIKLANDSE Zee. Nee, de MIDDELLANDSE Zee. Die zee is heeeeeel groot en heeeeeel blauw. En we mochten op opa z’n handdoek liggen.

Opa had ons goed ingesmeerd met zonnebrand, want in de zon was het heel heet. Schillebil kreeg daar zelfs een beetje hoofdpijn van. Daar had opa een oplossing voor!

Maar de hoofdpijn ging niet weg. Het was ook zo heet. Dus riepen we: “Opaaaaa, opaaaa!” Maar je raadt het al: hij lag weer eens te slapen! Je ziet nog net z’n been op de foto. Nou, toen heeft Schillebil heel stilletjes opa’s pet van zijn hoofd gepakt. Ssssst…, zonder hem wakker maken. En ik heb opa’s flesje zonnebrand gepakt. Kijk:

……. daar hebben we een parasol van gemaakt, haha! Daarna zijn we nog in het zand gaan spelen.

In de verte zie je ook nog bergen in de Middellandse zee. Weet je nog van ons vorige avontuur?

Opa is wel wat bezorgd. Wij willen heel graag in de zee spelen. Dat vinden jullie toch ook zo fijn? Lekker spetteren in het water met je handen en voeten! Nou, dat mag niet van opa. Hij vindt dat we daar te klein voor zijn….

Het is echt niet de eerste keer hoor, dat we op het strand zijn…. Wij zijn daar ook geboren. Echt waar! Uit een ei! Nou ja, uit twéé eieren. Schillebil en ik hadden allebei ons eigen ei. Die heeft onze mama op het strand, onder het zand gelegd. Wij zijn toen zelf úit ons ei en uit het zand gekropen. Kijk zo:

En toen zijn we naar de zee gewandeld en naar huis en naar mama gezwommen.

Willen jullie aan opa Henk vragen of wij in de zee mogen zwemmen? Want we kunnen echt wel zwemmen hoor! Kijk maar:

Klik op de link

Nou, een dikke schildpaddenknuf van mij en Schillebil,

🐢🐢

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *