Voor Borre en Finn: Padje en Schillebil varen met de veerboot naar de overkant….

Joephoi Borre, joephoi Finn!

Eigenlijk zouden we vandaag naar de dierentuin gaan. Maar de dierentuin was gesloten. Daarom zijn we nóg een keer op de hele grote boot geweest met allemaal auto’s. Maar nu met opa Henk én oma Judith.

Weet je het nog van vorige keer? Zo’n boot heet een veerboot. Kijk, hier staat opa op de veerboot bij zijn motor. En de veerboot vaart op de zee.

En zie je die hele grote klep? Die kan open en dicht. Het is net een brug. Als we aan de overkant zijn gaat de klep naar beneden en dan rijden de auto’s zo de boot af. En wij natuurlijk ook met opa en oma op de motor.

Maar die klep mag niet open als de boot op zee is. Dat zou knoepiedom zijn, want dan komt er allemaal water in de boot! Maar dat is gelukkig niet gebeurd 😅.

O ja, en toen kwam er een mevrouw die aan opa en oma vroeg: “Mag ik uw kaartjes zien?” Nou, opa en oma hadden wel een kaartje, maar wij niet.

Toen hebben we ons gauw verstopt, dat was best spannend!

Dat is een stuk goedkoper dan een kaartje kopen zegt opa. Toen die mevrouw weg was, hebben we nog lekker een broodje gegeten. Dat was geen veerbootje, maar een veerbroodje🙂

Nou, dat was ons avontuur weer voor vandaag.

Liefste groetjes en een dikke knuf van opa, oma en van mij en Schillebil!

🐢🐢

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *