Padje en Schillebil gaan naar de KRIJT-rotsen.

Sssst……

(Fluisterend) Joephoi Borre, joephoi Finn…..

Ssssst……., heel zachtjes doen hoor. Opa Henk ligt nog te slapen. Wij hebben stiekum de rugzak al ingepakt want we gaan vandaag wandelen. Dat weet opa nog niet. Dat hebben wij besloten. En wij zijn met z’n tweeën en de meeste stemmen gelden! Schillebil heeft mij geholpen met inpakken. Hij heeft héél veel snoepjes en limonade in de rugzak gedaan, haha!! Niets zeggen hoor!

We zijn er helemaal klaar voor! Als jullie nou even hard mee schreeuwen dat opa wakker moet worden! Ik tel tot drie:

Één, twee…., drie:

OPA!!!

OPA!!!

Zo! Die is wakker!

Opa vindt het ook een goed idee om te gaan wandelen en hij zegt dat we naar de KRIJT-rotsen gaan. Dat zijn witte rotsen die recht omhoog gaan bij de zee.

Maar eerst moeten we nog een stuk wandelen.

Kijk hier zitten we op opa’s rug.

“Nu willen we zelf een stuk lopen”, zegt Schillebil. Nou, dat vond opa niet erg!

“Pfff”, zegt Schillebil, “ik struikel steeds over die stenen. En ze kriebelen onder m’n billen. Daar wordt ik echt moe van.” Het is dan maar goed dat ik z’n sterke grote broer ben. “Kom maar op m’n rug!”

Nu willen jullie natuurlijk de KRIJT-rotsen zien! Kijk: dit is een foto van mij met opa en Schillebil én de KRIJT-rotsen. Opa heeft speciaal een pijltje gezet bij de KRIJT-rotsen:

Nu kun je de witte KRIJTROTSEN goed zien. Ze zijn heel hoog! En wat je niet ziet, is hoe hard het aan zee waait. Want de wind kun je niet zien, maar wel…….

Luister maar goed naar het volgende filmpje. En dan kun je ook zien hoe hoog de KRIJT-rotsen zijn waar we op lopen. Vraag maar of papa of mama het geluid héél hard zet.

De KRIJT-rotsen

En wat is de zee ver weg, hé! Helemaal in de diepte. Het is maar goed dat opa ons goed vastgebonden heeft. Anders waaien we zo weg! En kijk, beneden ons is ook een heel klein ei-land. Weet je nog? Een land met allemaal water er omheen:

Maar het leukste moet nog komen 🙂……

Opa heeft een stukje KRIJT-rots meegenomen! En weet je wat je daarmee kan doen? Ik verklap het niet, maar als je het filmpje ziet, kun je het wel raden…

Klik op de link

Als we terug zijn van onze reis krijgen júllie het stukje KRIJT-rots. Dan kunnen jullie ook hele mooie tekeningen maken. Bijvoorbeeld op de stoep! Wel omstebeurt hoor, want we hebben maar één stukje KRIJT-rots.

Nou een knikke duf 🙃 van ons allemaal en tot het volgende avontuur!

🐢🐢

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *