Maandag 9 juli: een mooi plekje “off the road”

“Waar was je gisteren nou?”, hoor ik je denken…. Ik zal eerlijk zijn. Ik had het wel gehad toen de hele ochtendprocedure achter de rug was en bovendien de was van de afgelopen week aan de scheerlijnen hing. De rest van de zondag heb ik gelezen en een motorroute uitgestippeld voor vandaag. Want dat is natuurlijk de bedoeling van mijn reis: nieuwe achtergronden zoeken. En die “andere achtergrond” kan ik zelf kiezen. Ik koos de prachtige korenvelden en wijngaarden langs de D965 tussen Auxerre en Tonnerre. Daar zocht ik mijn eerste “moment suprême”. Wij, helemaal alleen, mijn motor en ik…., tegen een andere achtergrond.

Dus: vanochtend vroeg uit de veren en zo snel mogelijk in de motorkleren.

Dat is trouwens best een dingetje, die motorkleren. Waar laat je die als je je motor onbeheerd achterlaat?

Voor de niet-motorrijders onder mijn volgers: ze zijn het best te vergelijken met de kleding van een (ijs)hockeykeeper. Met een gewicht van een slordige vier kilo (exclusief helm van anderhalve kilo). Niet schrikken van de volgende foto. Deze is bedoeld ter verduidelijking.

Daar loop je niet relaxed mee door een supermarché, laat staan door de prachtige korenvelden en wijngaarden van de Champagne en de Morvan bij een temperatuur van dertig graden. Als ik zo de plaatselijke boulangerie instap, wordt ik meteen opgepakt.

De volgende oplossing had ik in gedachten, zodat ik de hierboven genoemde slordige vijf en een halve kilo veilig op kan bergen in mijn motor. De inhoud van de zijkoffers en de topkoffer blijft achter op de camping, een setje wisselkleding (shorts, een t-shirt en slippers) gaat daarvoor in de plaats en ten slotte trek ik een halflange strakke wielrenbroek aan in plaats van een onderbroek. Dit laatste om tijdens de wisseltruc de plaatselijk bevolking niet in verlegenheid te brengen. De Fransen houden van wielrennen en de Tour is tenslotte net begonnen.

En het is gelukt! De plaatselijke boulangerie was gesloten😅, dus boodschappen gedaan bij LeClerc in m’n shorts, t-shirt en slippers. Het was druk op het parkeerterrein en toch ben ik niet in de plaatselijke courant gekomen.

En “le photo supremê” ? Met z’n tweeën, helemaal alleen, ergens langs de D965 tussen de “Vignobles de Champagne”?Dat is de cliffhanger van vandaag ….. 😜.

Wordt vervolgd….

PS

“O ja”, hoor ik nu denken: “En die helm dan, waar laat je die?” Die past precies in m’n topkoffer!

6 gedachten over “Maandag 9 juli: een mooi plekje “off the road”

 • juli 9, 2018 om 9:55 pm
  Permalink

  Ik heb je blog gevonden! Leuk om je verhalen en avonturen te lezen. Zijn de schildpadjes braaf? Ik blijf je volgen, Liefs 😘

  Beantwoorden
  • juli 10, 2018 om 5:57 am
   Permalink

   Leuk dat je me gevonden heb! Ze vervelen zich…. , gisteren schrokken ze toen ik soep aan koken was op gaspitje naast de tent 😂. We houden contact!

   Beantwoorden
 • juli 10, 2018 om 7:41 pm
  Permalink

  Mooie stukjes Henk!
  Toen ik de foto met het motorpak in het gras zag liggen, dacht ik eerst: zo, hij is flink afgevallen!
  Vergeet de champagne niet te proeven!

  Groeten!

  Egbert

  Beantwoorden
  • juli 10, 2018 om 8:22 pm
   Permalink

   Dank voor je compliment, Egbert. Wat betreft m’n drankvoorkeur merk ik dat het doorgangsland België nog naijlt. Als het me lukt om die horde te nemen….🍺. Gaaf dat je me volgt!

   Beantwoorden
 • juli 11, 2018 om 7:23 pm
  Permalink

  Hoi Henk.
  Je bent lekker op dreef.
  En klopt het leven van een motor-rijder met 30 graden gaat niet echt over rozen.
  Veel plezier en succes.

  Beantwoorden
  • juli 11, 2018 om 8:46 pm
   Permalink

   Wat leuk om van je te horen :-), motorrijders onder elkaar! Zolang je rijdt gaat het goed, dus: gewoon blijven rijden! Jullie ook en goede vakantie 👍

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *