Maandag 20 augustus: Vignola Mare en Capo Testa, onze eerste dagtocht op de motor.

Onze eerste dag op de motor is een succes. Wat een prachtig eiland om te toeren. Mooie kustwegen, kronkelige bergwegen…., het is er allemaal.

We hebben een standaard procedure voor onze dagtochten ontworpen. Zodra we op onze plek van bestemming zijn verkleden we ons zo snel en discreet mogelijk van biker tot toerist. Judith maakt daarbij ruimschoots gebruik van mijn ervaring op dit gebied (Zie mijn blog van 9 juli jl.).

Kortom, we hebben mateloos genoten . ‘s-Ochtends op het strand van Vignola Mare….

Weet je trouwens dat het op Sardinië verboden is om zand van het strand mee te nemen!? Zonder gekheid! Het is de waarheid. Dit in verband met de bijzondere samenstelling van de korrels. Zo zijn ze bijvoorbeeld aanmerkelijk groter dan de korrels aan het Noordzeestrand in Rockanje. De Sardijnse variant is bovendien van graniet of zelfs van kwarts. Vandaar dat ze er zuinig op zijn.

Maar laat het verzamelen van zand nou net de grote hobby van Juut zijn. Een dilemma? Hier komen wij nog op terug (hoeveel van die korrels gaan er in een gemiddelde bilnaad).

Onze tocht gaat verder naar Capo Testa, een prachtige kaap in het noordoosten van het eiland. De plaatjes zijn prachtig

Zo zagen de stranden er honderdduizend jaar geleden uit vóórdat al die zandkorrels van Vinola Mare voor zichzelf waren begonnen….

En tenslotte een samenvattend overzicht van de kaap.

https://www.henkvandenbos.nl/wp-content/uploads/2018/08/img_3055.mov

Morgen het verslag van de volgende toertocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *