Donderdag 6 september, kamperen is “Mourir un peu”

De overtocht naar de Côte d’Azur verloopt voorspoedig. Al rijdend door mondain Nice bekruipt me een bijzonder gevoel. Dat gebeurt vlak nadat ik op de boulevard wordt ingehaald door een “chic” met hoge hakken op een Harley Davidson. Ze heeft een heel trendy helmpje op. Waarschijnlijk zet ze die eerst af voordat ze valt.

Daar rijd ik dan, snakkend naar een douche, met twintig kilo kampeerspullen en twee kilo wasgoed naar m’n volgende camping. Ik durf niet eens te knipogen…

Ik hak ter plekke een knoop door: de laatste 1400 kilometers van m’n reis ga ik wat luxer invullen. Even buiten Nice, langs de weg boek ik m’n vierde, vijfde en zesde hotelovernachting op rij.

Klaar met de zoute haringen, insectenbeten, Deet-wolken sprayen, citroenkaarsen aansteken, vieze toiletten, schone toiletten zonder wc-papier, snurkende buurmannen in de tent naast je, Franse hurk-toiletten, lauw bier, zand op m’n brood en dat bukken, bukken, bukken…😬. Dank je wel Juut, Yuri en Cas voor alle survival-tips en accessoires die ik meegekregen heb. Ik heb er mijn voordeel mee gedaan.

Weet je trouwens wat een zak-douchekop is? Nee, dat is geen douchekop voor onder de gordel. Net zomin dat een zak-kammetje …..

Dat is een douchekop aan een stang die heel langzaam naar beneden zakt als je staat te douchen. Omdat, door het vele gebruik, de douchekop niet meer vast gedraaid kan worden. Één op de drie camping-/hoteldouches is een zak-douche. Heeeeel irritant. In het bijzonder als je 1,94 meter bent. Daar heb ik de volgende oplossing voor gevonden…

De tiewrap! Werkt als een speer. Op de foto betreft het een hoteldouche, maar op Corsica heb ik met drie tiewraps een hele camping blij gemaakt. Het is mijn laatste creatieve bijdrage aan de wereld van: “Hoe overleef ik op de camping”.

Ik vind dat ik mezelf voldoende bewezen heb. In eerdere blogs heb ik dat al uitgemeten (“Wat ik mis” , “Kwijt en gevonden”, “Survival” en “Survival deel 2”).

IK KAN HET NOG!! (maar nu even niet…😐)

En bovendien moet ik voorkomen dat dat er over een week of wat in Zeewolde te veel ontwenningsverschijnselen gaan optreden 😂.

Mijn hotelovernachting in Contes (17km boven Nice) is boven verwachting. Ik noem de naam toch maar even: Les Chitchou’S Night.

Een alleraardigst koppel runt de zaak op deze prachtige locatie. Madame et monsieur: “Merci beaucoup pour la hospitalité!” En een aanbeveling voor iedereen die Nice te duur en te mondain vindt.

De volgende bestemming is een hotelletje in Mollans-Sur-Ovèse. Dat is in de Vaucluse. En omdat ik sinds 1 september voor het eerst van m’n leven buiten het hoogseizoen reis (….”beste oud-“collega’s, haha!”) is een hotelovernachting steeds beter te betalen. Bovendien wordt het steeds rustiger. Dat was op de boot al merkbaar (de ligstoelen op dek werden gedurende de trip gratis beschikbaar gesteld 😛, zie mijn blog van gisteren)

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *