Donderdag 2 augustus: hoe ziet de reis er verder uit….😅

Tja, daar zit ik dan in Castrojeriz, op de grens van het Europees hitterecord aller tijden.

Een dorp van niets dat, net zoals veel dorpen in Spanje, een burcht heeft. Dit vraagt in bijna alle gevallen wel een flinke wandeling omhoog. Dat ga ik morgen doen… Dan hoor je ook van me hoeveel hoogtemeters het betreft.

Trouwens, slim dat er ooit besloten is om alle dorpsactiviteiten ( boodschappen doen, naar de kapper gaan… etc.) plusminus tweehonderd meter lager te reorganiseren. Dat scheelt een enorme infrastructurele investering dan wel een flinke aanslag op de kuitspieren (tenzij ik er natuurlijk zelf voor kies om dat te doen, als onderdeel van m’n wekelijkse 5 km-loop 💪🏽 💪🏽).

Maar even terug naar nu. De aangezegde huidige hitterecords in Portugal en zuid/west Spanje van bijna 50 C* zijn niet mals:

Hier moet een keuze gemaakt worden. Als ik verder ga, en dat was het plan, moet ik door een muur van 40C* heen. Op de motor voelt dat met 120 km/h nog wel lekker. Maar in een file…, voor een stoplicht…., of op de parkeerplaats van een supermercado tijdens mijn omkleedactie (zie mijn blog van maandag 9 juli)….

😅

OK, vandaag op 2 augustus laat ik m’n gezond verstand (“Als ik…, dan zal ik …..”) en m’n macho-onderbuikgevoel (“Ik kán het, ik kán het, 💪🏽💪🏽) eens een flink robbertje met elkaar vechten.

Ondertussen doe ik (met 37C*) een siësta 💤.

Ik wordt wakker en ik denk voor het eerst in ruim een maand, midden op de dag: “Ik bel Judith.” Maar ze neemt niet op.., ik bel vanavond wel. Ik val weer in slaap 💤

Om een lang verhaal kort te maken: nog verder naar het zuid-westen is gekkenwerk. De beloofde oversteek ( zie mijn eerste blog) wordt op 16 augustus naar Sardinië. Daar heb ik twee weken een heerlijk intermezzo met Judith. Als ik dan toch deze drie maanden een date wil hebben 😛…… We kijken er erg naar uit. Toch nog samen twee weken op vakantie!

Wordt gevolgd ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *